Onderhouden latex kleding

Klik hier om het bestand te downloaden
Het onderhouden van Latex

Licht (daglicht, zonlicht, lampenlicht), lucht en metaal tasten je latex aan.

Schade door licht en lucht: wit uitgeslagen vlekkerige latex. Dit kun je niet wegpoetsen. De latex wordt binnen minuten weer dof/vlekkerig na het wassen en glanzen.
Metaal en donkere latex op lichte latex kan vlekken geven. In veel gevallen verdwijnen de vlekken min of meer vanzelf. Vraag ons om advies hoe dat te helpen oplossen.
Beschadigde latex (gaatje, scheur… o.i.d.) willen we voor je repareren. Kosten en of het haalbaar is even overleggen.

Jij wilt latex glanzend dragen?

 • Altijd na het dragen van je latex het wassen op de hand met Dubro of Dreft (afwasmiddel) in warm tot heet water. (NIET in de week zetten en goed uitspoelen)
 • Aan schoon, warm tot heet water (laagje water van ca 5 cm in spoelbak) eetlepel Vivishine toevoegen. Goed vermengen met de latex in het water zodat de Vivishine de kans krijgt goed te “pakken”.
 • Even (10 minuten) uithangen en dan goed afdrogen. Eventuele zakken, binnen en buitenkant en ritsen ook goed droog maken.
 • Droge latex opbergen, ingerold in een schone droge handdoek of in papier meegegeven vanuit onze winkel.     Of doe de latex in een zip bare diepvrieszak van Ikea of AH. Beetje de lucht eruit duwen. Bij alle drie de opbergmethoden geldt: Tenslotte in een lichtdichte (plastic) tas/zak doen.

Let op:

 1. Houd metaal van latex en lichte van donkere kleuren gescheiden door een doek of kleurloos vloeipapier ertussen te leggen.
 2. Leg het in een gesloten, donkere kast die niet te warm wordt/is.

 

HEEL Belangrijk

 • Na het dragen altijd wassen omdat zweet de latex aantast.
 • Om de levensduur te verlengen. Breng het niet in aanraking met deodorant, parfum, olie, bodylotion en haarlak.
 • Niet blootstellen aan uv licht via lampen, daglicht en/of zonlicht.
 • Als je een beschadiging aan je latex ontdekt. Doe het heel voorzichtig uit en meld je bij ons.
 • Trouwens: Voor reparatie van je latex garderobe: Welkom! Wij buigen ons er graag over.

 

Er zijn heel veel theorieën over het onderhouden van latex. Deze tekst is zoals wij dat doen na aanleiding van eigen ervaring in combinatie met informatie van mensen die zelf meer dan 20 jaar latex dragen en verzorgen.

Hou van je latex, zorg goed voor je tweede huid en geniet!