Onze favoriete collega’s

Places to be

Samen met vele kleine zelfstandige ondernemers en bewoners vormen we een mooi oud centrum, de Uilenburg, in Den Bosch. Veel fanatieke winkels en horeca mixen samen en onderscheiden zich van de ketens en de massa door hun eigenwijze inkoop en eigenwijze manier van werken. Knusse straatjes, met mooie puitjes, terrassen zomer en winter. De klein]e waterkanalen (de Dieze) en sfeervolle verlichting maken het af.

Ik ben zó trots op dit stukje Den Bosch. Kijk eens omhoog naar de gevels als je wandelt. Hoor de kinderkopjes en zie wat het licht met de straten doet. Het geroezemoes in de zomer en de stilte op een winteravond. De stad. Om te beginnen: Enkele fanatieke Uilenburg-collega’s heb ik hier verzameld…

ETEN: NomNom

Bij NomNom kun je lunchen van de kaart en s’avonds kiezen uit kleine gerechtjes van de glazen muurplaat.
Of je roept wat je niet lust, besteld een wijntje, en laat je verder verwennen met verrassende gerechtjes tijdens je diepgaande gesprekken met je metgezel(len).

De combinatie van verrassende achtergrond muziek, verschillende type bezoekers, gezellige bediening, open keuken met vriendelijk knipogende koks en heerlijke verrassende (ja nog meer verrassingen) gerechten van eerlijke ingrediënten maakt deze manier van uitgaan gewild in Den Bosch. Een restaurant van deze tijd!

Website: www.nomnom.nu

OVERNACHTEN: CubaCasa

Een overnachting in het centrum van Den Bosch wordt nog meer bijzonder door een kamer te reserveren bij CubaCasa. De man des huizes heeft karakter en de kamers, stuk voor stuk, zeker ook. Slechts 2 minuten lopen (dus wel rustig slapen) vanaf de bruisende terrassen met hun leuke kroegen en restaurants. Deze uitgaansbuurt van Den Bosch onderscheid zich door de vele 30-40 plussers die borrelen na hun werk en houden van een mooi biertje of en goed glas wijn in een authentiek deel van de stad.

Website: www.cubacasa.nl

ATELIER: Conceal

Dit sieradenatelier is een mooie oase van wittinten en zwarte elementen. Strak. Toegankelijk. Gerund door 2 dames die weten waar ze over praten. Zij ontwerpen hun sieraden. En zij vervaardigen in hun open atelier elke collectie met zorg. Prachtig handwerk met oog voor detail. De etalages zijn altijd mooi ingericht. Filosofisch en raak. Precies zoals de regelmatig wisselende collectie.

Website: www.conceal.nl

KLEDING: Nûe

Voor dameskleding en accessoires kun je bij Nûe terecht. Een zaak waar je van harte ontvangen wordt door een team van vrouwen die je echt willen en kunnen helpen met nieuwe items voor jouw garderobe.

Website: www.nue-concepts.com