Het onderhouden van Datex

Klik hier om het bestand te downloaden
Het onderhouden van Datex

ONDERHOUDSFOLDER1

Datex is een laag rubber op stof aangebracht en heeft daardoor veel overeenkomsten met latex. En verschillen: Datex is makkelijk aan en uit te trekken. Plakt niet aan de huid. Mensen met lichte latex allergie kunnen het dragen omdat de binnenkant van stof is.

Hoewel Datex minder gevoelig is voor licht (daglicht, zonlicht, lampenlicht), lucht en metaal, tasten je Datex aan.

Schade door licht en lucht: wit uitgeslagen vlekkerige Datex. Dit kun je niet wegpoetsen. De Datex wordt binnen minuten weer dof/vlekkerig na het wassen en glanzen.
Metaal en donkere Datex op lichte Datex kan vlekken geven. In veel gevallen verdwijnen de vlekken min of meer vanzelf. Vraag ons om advies hoe dat te helpen oplossen.
Naadje los? willen we graag voor je repareren. Kosten en of het haalbaar is even overleggen.

Datex glanzend dragen en opbergen

  • Altijd na het dragen van je latex het wassen op de hand met Dubro of Dreft (afwasmiddel) in handwarm water. (NIET in de week zetten en goed uitspoelen)
  • Aan schoon, handwarm water(laagje water van ca 5 cm in spoelbak) eetlepel Vivishine toevoegen. Goed vermengen met de Datex in het water zodat de Vivishine de kans krijgt goed  te “pakken”.
  • Het kledingstuk een dag laten drogen aan een kledinghanger en controleren of alles (naden, ritsen, zakken) goed droog is alvorens op te bergen.
  • Droge Datex opbergen. Datex kan makkelijk kreuken. Daarom met zorg oprollen in een schone droge handdoek. Of om het toch uit te hangen, goed in het vet (Vivishine) in een donkere kast waar geen stromende lucht is. Liefst nog met een kledingzak er omheen.

Let op:

  1. Houd metaal van latex en lichte van donkere kleuren gescheiden door een doek of kleurloos vloeipapier er tussen te leggen.
  2. Leg/hang het in een gesloten, donkere kast die niet te warm wordt/is.

 

HEEL Belangrijk

  • Na het dragen altijd wassen.
  • Om de levensduur te verlengen. Breng het niet in aanraking met deodorant, parfum, olie, bodylotion en haarlak.
  • Niet blootstellen aan uv licht via lampen, daglicht en/of zonlicht.

 

On Top of LoveLogo Kers On Top of Love
Late night Fashion & Toys

Postelstraat 68
5211 EB  ‘s-Hertogenbosch

Bellen: 073-6100011
Appen: 06-42025001
Mail: miranda@ontopoflove.nl